10 tips voor een succesvolle bedrijfsborrel

Voor een goede sfeer binnen het bedrijf is het belangrijk om te investeren in een gezellige, ontspannen, gezamenlijke activiteit met collega’s. Weer of geen weer (als jouw bedrijfslocatie het toestaat), een vrijdagmiddag- donderdagmiddag- of misschien wel maandagmiddagborrel is altijd een goed idee!​

De borrel is iets waar veel van jouw collega’s naar uit zullen kijken. Maar nadat jij vol enthousiasme hebt aangekondigd dat jij deze gaat organiseren, sla je misschien toch even dicht. Geen nood, in dit artikel geef ik je 10 tips voor het organiseren van een bedrijfsborrel. Zo vergeet je niks en, misschien nog wel belangrijker, zorg je ervoor dat niemand jouw borrel snel vergeet.

1. Borrel, waarom?

Wat is de reden van de borrel? Misschien doen jullie dit gewoon standaard elke maand, of werd het wel eens tijd voor een ontspannend samen zijn. Wat de borrel dan nog leuker maakt is om een behaald succes (dit mag zo klein en zo groot zijn als je zelf wilt) binnen jullie bedrijf te vieren. Hebben jullie die moeilijke klant binnengehaald? Borrel! Is jullie nieuwe website gelanceerd? Borrel! Is die ene collega die al-tijd te laat komt, de hele week op tijd geweest?… Borrel!! Je begrijpt me wel, pak die succes-momentjes en geniet samen lekker van het leven. Hiermee help je ook jouw collega’s weer te beseffen dat ook zij moeten genieten van de kleine successen in het leven.

2. Borrelen, wanneer dan?

Kijk naar jouw bedrijf om te bepalen wat een goed moment is voor een borrel. Een vrijdagmiddagborrel (VrijMiBo) is voor de meeste bedrijven een goed moment, maar het zou kunnen dat veel collega’s vroeg weg willen omdat ze ‘s avonds juist al andere plannen hebben. Dan kan je er ook voor kiezen om op een donderdagmiddag te gaan borrelen. Kan jouw bedrijf er elke dag wel een feestje van maken, dan kan je natuurlijk ook gewoon een andere dag kiezen. Extra makkelijk: vraag gewoon even rond bij jouw collega’s welke dag het beste uitkomt. Voor een online borrel is dit natuurlijk niet anders.

3. De borrelplanning

De derde tip is gebaseerd op een veel voorkomende borrel fout: het te laat organiseren van de borrel. Al is het nog zo leuk spontaan te borrelen, als je wilt dat zoveel mogelijk collega’s aanhaken kun je dit beter op tijd laten weten. Door jouw collega borrelaars ruim van tevoren op de hoogte te stellen van de datum en tijd, hebben zij de ruimte om eventuele aanpassingen in hun eigen planning te maken. Ook al is dit bij een online borrel vaak wat eenvoudiger, geldt hiervoor ook hetzelfde. Zo voorkom je dat mensen teleurgesteld moeten afhaken. Het is natuurlijk ook een goed idee om voor een vaste en terugkerende dag te kiezen, bijvoorbeeld elke donderdag om 17:00 uur. Heel handig hierbij is een borrel abonnement bij Box to Borrel, dan hoef je zelf al helemaal nergens meer aan te denken! Vraag ons naar de mogelijkheden.

4. Thema

Een van mijn persoonlijke favorieten is om te werken met een thema. Wat mij betreft kan een thema altijd en als je dit goed aanpakt zal de beleving van de borrel nog completer worden. Ook zorgt het ervoor dat je collega’s zich meteen wat losser voelen, doordat ze in een andere setting zijn en misschien wel anders gekleed zijn dan normaal. Zorg dat je uitnodiging binnen het thema valt en probeer ook je versieringen hierop aan te passen. Je kan gaan voor hele complete thema’s zoals casino, disco, Hawaii, jungledieren, een onderwater thema en ga zo maar door. Of je kiest voor een bepaalde kleur zoals wit, waarbij iedereen iets wits aantrekt. Dat is heel simpel, maar het resultaat en gevoel wat dit teweeg brengt is geweldig!

outdoor bedrijfsborrel

5. Verrassingselement

Om te zorgen dat jouw collega’s nog lang na praten over de borrel kan je zorgen voor een speciaal element dat de borrel nog specialer maakt. Huur een fotobooth, een artiest of zorg voor een speciaal welkomstdrankje. Bij een online borrel kun je mensen hier ook blij mee verassen, al heb je dan niet natuurlijk zoveel aan een fotobooth..

6. Locatie, aankleding en sfeer

Denk erover na wat manieren kunnen zijn om net even wat extra’s te geven aan de locatie waar jouw borrel komt. Kan je deze leuk aankleden met elementen uit jouw thema, of kan je die oude picknick tafel buiten wat opleuken met een kleedje. Een stijlvolle zilveren versiering met wat sfeervolle lampen zorgt ook voor de juiste sfeer. De beleving van de borrel kan daardoor helemaal anders worden, waardoor jullie het gevoel hebben even echt uit het werk te zijn. Wil je echt even iets anders, huur dan bijvoorbeeld een bootje waarmee jullie al borrelend de omgeving verkennen. Extra opties: borrel-picknick op een grasveld in de buurt of een borrel- of bierfiets.

7. Borrelhapjes & drankjes

Natuurlijk kunnen borrelhapjes en drankjes niet ontbreken tijdens een borrel. Zorg er ten eerste voor dat er genoeg is van alles want je wilt geen collega’s met honger of dorst. Hiervoor kan je bijvoorbeeld onze Box to Borrel pakketten gebruiken. Hierin zit lekker veel eten zoals nootjes, kaas met dipjes, kaascrackers, olijven en noem het maar op. Ook verschillende soorten bier of wijn zijn een must, en vergeet vooral de alcoholvrije drankjes niet. Een groot borrelpakket wat kant en klaar op kantoor bezorgd worden? Bij Box to Borrel kunnen wij aangepaste pakketten inrichten, die voorzien in ieders wens. Met koude drankjes en heerlijke hapjes, wordt deze geleverd op het afgesproken tijdstip op jullie kantoor. Natuurlijk zijn er voor de online borrel ook genoeg opties. Neem even contact met mij op voor de mogelijkheden, of vul ons contactformulier in!

Succesvolle Alcoholvrije borrel

 Ga eens voor iets anders dan de
 standaard Coca Cola en kies bijvoorbeeld
 voor de frisdranken van Abbondio (te
 vinden in onze alcoholvrije pakketten).

 Deze drankjes zijn van zichzelf al zo
 bijzonder, dat ze gegarandeerd in de
 smaak vallen. 

8. Allergieën en Diëten

Een korte, maar belangrijke tip. Weet jij welke voorkeuren, allergieën of diëten jouw collega’s hebben? Zorg ervoor dat er voor ieders straatje een paar opties zijn.

9. Spelletjes

Tijdens de borrel kan het ook leuk zijn wat activiteiten te ondernemen. Onze borrelspelletjes tips: Tafeltennis-, dart-, sjoel-, of tafelvoetbaltoernooi of (als dit binnen de bedrijfscultuur past) een bierpong toernooi. Ook is een pubquiz altijd leuk door het team gevoel, zeker als hier vragen over collega’s tussen zitten!

10. Maak het jezelf gemakkelijk

Je wilt tijdens de borrel niet de hele tijd bezig zijn met van alles, je wilt immers zelf ook genieten. Regel daarom alles goed van tevoren, zorg ervoor dat de drankjes koud staan en de hapjes klaar staan om te serveren. Met een online borrel is dit nog gemakkelijker, geniet!

Liever iemand inhuren?

Bij Box to Borrel kunnen wij de organisatie van de borrel compleet of deels uit handen nemen. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met mij op via becca@boxtoborrel.nl.

Online borrel

Een digitale borrel is natuurlijk helemaal van deze tijd. Hoewel je minder kan uitpakken dan met een fysieke borrel, zijn er alsnog genoeg opties om er iets bijzonders van te maken. Zo kan je nog steeds een thema kiezen en vragen of iedereen daar een element van aan wilt trekken of in beeld wilt zetten. En hoewel een tafeltennis toernooi erg lastig wordt, is een Pubquiz voor een digitale borrel wel erg leuk om te doen.

Een greep uit ons assortiment

Vond je dit artikel interessant?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest